Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Aralık 2016 Salı


                     SAN FRANCISCO ÇEVRESİNDEKİ ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ    1

         Amerika demek bir bakıma da alışveriş demek değil mi sizce de? Amerika’ya her gelen ayakkabıdan çantaya, giysiden elektroniğe… bir şeylerden almadan dönmez.

Ben de Mountain View’ de kaldığımız sürece dolaştığımız, alışveriş yaptığımız yerleri kısaca tanıtmak istedim. İşte kaliteli ve hesaplı ürünlerin bulunduğu Ross, Marshall, Sears, Kmart Macy’s, JC Penny, Target, Walmart gibi mağazaların bulunduğu shopping centerler…

 Evimiz El Camino Real üzerinde. Mountain View ile Sunnyvale sınırında. El Camino ile S. Bernardo Ave.’ nün kesiştiği noktaya yakın.
Yazıda geçen uzaklıklar ve yol tariflerinde evin bulunduğu yeri esas aldım.



K mart : Redwood City, Veterans Bulvarı 1155    Koordinat: 37.4904,-122.222477

Eve uzaklığı 13,2 mil. 101 üzerinden arabayla 15’

El Camino üzerinden gelirsen Redwood Ctiy’ de  aşağıda bahsedilen WOODSIDE CENTRAL (Koordinat: 37.473587,-122.217688) alışveriş merkezini geçtikten sonra sağdaki  Main St.’e sapıp sonuna kadar devam. Veterans Blvd. ile kesiştiği yerden sağa dön, solda.

Ama en iyisi koordinatı girip gösterdiği yoldan gitmek.

Toplu taşıma ile nasıl gidilir : Herhangi bir tren istasyonundan trenle Redwood City Stationa gelinir. İstasyonun yanındaki Marshall St. üzerinden yürünerek Maple St. ile kesişince sola sapılır. Veterans Blvd. geçilince ulaşılır.( Yaklaşık 15 ‘)

DÖNÜŞ: Veterans Blvd. Üzerinden sağa devam et. İlerde Whipple Ave ile kesişir. Sağdan devam edersen Montain View yönüne 101 nolu yola bağlanırsın.

Yok, ben alışverişe doymadım, devam dersen; Whipple Ave. den sol yapıp sağdaki ilk caddeye, Industrail Way’ e sap. Dümdüz ilerle. Sağda ( American St. i geçince) TJ Maxx , Best Buy var. Tam karşıdaki Howard Ave. den devam edersen sağda Lucky, The Home Depot var. Bu cadde El Camino’ya bağlanır.

K Mart Çocuk bezinden bisiklete, beyaz eşyadan mobilyaya birçok çeşidi bir arada bulabileceğiniz nispetten ucuz bir mağaza. Erkek, kadın, çocuk giyisilerinin, çoraptan paltoya her çeşidini uygun fiyatlarla bulmak mümkün. Bunların dışında da her türlü gereksinim için bu mağazaya bir göz atmakta yarar var.






K Mart’ ın hemen yanındaki alışveriş bölgesinde (Creekside Plaza Shopping Center) Dolar Tree, Kohl’s, Big 5 ,  Styles For Less, Foot Locker,Toys”R”Us  ve birkaç dükkan daha var.





         STEVENS CREEK BULVARI ÜZERİNDEKİ ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

 

 Doğuda 880 nolu yolun batısından başlayan Stevens Creek Bulvarı 5.76 mil ( 9.27 km.) devam ederek batıda 85 nolu oto yolu geçtikten sonra son bulur. 280 nolu Junipero Serra Fwy de bulvarın aşağı yukarı ortasından geçer. Bu yollardan herhangi biriyle veya El Camino’dan güneye inen ara yollardan biriyle bu bulvara ulaşabilirsiniz. San Tomas Expy de Bulvarı dikine keser.

Stevens Creek Bulvarı,  alışveriş merkezlerinin yanı sıra otomobil galerileriyle de dikkati çekmektedir. Aklınıza gelen tüm markaların sıfır ve ikinci el satışlarının yapıldığı galeriler bulvar boyunca sıralanmıştır. Hanımlar alışverişteyken bu galerilerde hoşça vakit geçirilebilir.

Yine bu bulvar üzerinde Barnes & Noble Booksellers vardır ki İngilizce bilmeden bile gezmesi saatler alan bir kitapçıdır.

Doğudan batıya doğru AVM’ leri sıralarsak:

 

                                              WESTFIELD VALLEY FAIR

 Doğuda bulvarın 880 ile kesiştiği yerde  WESTFIELD VALLEY FAIR adlı AVM vardır.

37.325085,-121.949624 koordinatıyla ulaşabileceğiniz bu AVM’ de Macy’s, Nordstorm, Tiffany, Levis, Prada, Burbery, BOSS, Guess vb. mağazalar bulunur. Hemen yanında Safeway vardır. Büyük bir park alanı olan bu iki katlı AVM’ nin 2. katında geniş ve bol seçenek sunan yeme içme alanı var. Burada sigara içmek için balkon da var.

Zemin katta hazırlanmış  oyun alanında çocuklarınız oynarken siz de internette sörf yapabilirsiniz. Tuvaletler tertemiz.








 
                                                             SANTANA ROW
Westfield Valley Fair’ in hemen karşısı da Santana Row diye gündüz ve gece gezilmesi önerilen tam bir alışveriş cennetidir. Gezdikten sonra caddenin ortasındaki kafelerden herhangi birinde yorgunluk atmayı da unutmayın.
37.319210,-121.947760  Santana Row park yeri koordinatı.
Evden 85 ve 280 üzerinden burası 10 mil.
Santana Row’ da pahalı mağazalar vardır. Alışveriş yapmak için biraz paraya kıymak gerekir.
Bol miktardaki yeme içme mekanları değişik seçenekler sunar. Alışveriş yapmasanız bile buralara takılmak zevklidir.
Toplu taşıma ile ulaşım: El Camino dan Eastridge yönüne 22 nolu otobüse  bin. 47 durak (55’) sonra Santa Clara & First durağında in. Hemen sağdaki S.Second St. Üzerindeki Santa Clara South durağından De Anza College yönüne 23 nolu otobüse bin. 26 durak (30’) sonra Stevens Creek and Wincester durağında in.
Daha hızlı gitmek için: El Camino üzerinde Eastridge yönüne 522 Hızlı otobüse bin. (Bu otobüs her durakta durmaz. Durakta 522 yazısını gör.)  7 durak (30’) sonra Santa Clara Transit Center de in. Orada her 30 dakikada bir geçen Winchester Transit Centre yönüne 60 nolu otobüse bin. 14 durak ( 30’) sonra Wincester and Stevens Creek durağında in.
 








 
                           VILLA SHOPPING CENTER
 
Stevens Creek Blvd.  üzerinde, Santana Row’ dan yaklaşık 1,8 km. batıya doğru gidildiğinde Villa Shopping Center varılır.  (Koordinat : 37.322728,-121.993512)
Burada birçok küçük dükkanın yanı sıra Marshalls  ve Safeway vardır.
 
                       THE CROSSROADS  SHOPPIN CENTER
Bulvarın sonuna doğru, 85 nolu otoyola gelmeden S. De Anza Blvd.  geçtikten sonra soldaki AVM’ dir.
Burada; TJ Maxx, Party City, Pier 1 Imports, Starbucks, Staples vb. dükkanlar vardır.
(Koordinat: 37.322678,-122.034999) Diğerlerine kıyasla park alanı biraz daha küçüktür.
Bu AVM’ nin hemen karşısında da içinde “Target” ın da olduğu bir alışveriş bölgesi bulunur.
Bulvar üzerinde gidip gelen otobüslerle buralara ulaşılabilinir.
Bulvarın, 85 nolu oto yolla kesiştiği noktada oldukça büyük bir yerleşkesi olan “De Anza College” bulunur.
Stevens Creek Blvd.  üzerinde benim bildiğim, gezdiğim yerler bunlar. Elbette daha başka yerler ve güzellikler de vardır. Onları da bilenler anlatsın…
 
                              HOMESTEAD RD. ÜZERİNDEKİ AVM’LER
Homestead Rd. Stevens Creek Blvd’ nin kuzeyinde , 85 nolu yolun yakınlarından başlayıp “Santa Clara University” kadar devam eden bulvardır. El Camino ve Stevens Creek caddelerinin ortasında ve bu caddelere paralel uzanır.
 
MARİPOSA GARDENS SHOPPİNG CENTER
Homestead Rd. doğusunda 37.338678,-121.974353 koordinatındadır. Geniş bir alana yayılmış tek katlı binalarda Ross, CVS Pharmacy, Safeway vb. mağazalar vardır. Otopark alanı  oldukça büyüktür.
Tam karşıda “ Santa Clara Central Park” vardır. Gitmişken park girişindeki kütüphane de ziyaret edilmelidir.
 
HOMESTEAD SQUARE SHOPPİNG CENTER
El Camino’ dan güneye inen S. Bernando Ave, S.Mary Ave, Hollenbeck Ave, S. Mathilda Ave. ile  Homestead’a inince ilk üçünden sola Mathilda’nın devamından sağa dönünce yol üzerinde, geniş bir alan üzerine yayılmış tek katlı binalardan oluşur.
 Koordinat: 37.337321,-122.034620
Ross,  Safeway  Michaels , Starbucks var. Otopark çok büyük olmasa da yeterli.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder